Saturday, May 16, 2009

Presidentti Tarja Halosen alastonkuva on valtionsyyttäjä mika illmanin sairasta fantasiaa

Tarja Halosesta tehty Johannes Heinosen taidenäyttely on jäänyt valtionsyyttäjä mika illmanilta huomiotta todennäköisesti tarkoituksella, sillä ko. asiasta oli eri tiedotusvälineissä uutisia vuonna 2006:

Presidentti Tarja Halosen alastonkuva valtionsyyttäjä mika illmanin sairasta fantasiaa, kun pyrkii julkisuudessa liikkuneita tarja halosen alastonkuvilla käymään kytkykauppaa Seppo Lehdon syyllistämiseksi vankeusrangaistuksen arvoiseksi teoksi

-----------------------------------------------------------------------
Tämä on Googlen välimuistitallenne kohteesta http://www.mansetori.fi/vanha_mansetori/mansetori.uta.fi/pispala/uuttanyt/index.html. Tämä versio sivusta tallennettiin 7. huhtikuu 2009 08:13:00 GMT. Nykyinen sivu voi näyttää erilaiselta. Lisätietoja

Seuraavat hakusanat on korostettu: tarja halonen aiheinen taidenäyttely

Vuonna 2006

viikko 23
Taiteen tehtävä on provosoida.
Näin kertoi taiteilija Johannes Heinonen viime talvena. Tuolloin hänen Pispala-töitään oli esillä Kahverissa. Taiteen tehtävä on ravistella elämänvalhetta ja muuta hyväntahtoista itsetyytyväisyyttä, johon alati tunnemme houkutusta, täsmensi Heinonen Pispalalainen -lehdessä 2/05.
Nyt Johannes Heinosen Halos-aiheinen satiirinen taidenäyttely on joutunut sensurointitoimien kohteeksi Kouvolassa. Perusteluksi on esitetty että työt edustavat huonoa makua. Tapausta on rinnastettu jopa Muhammed-pilakuvista syntyneeseen kohuun.
Kohutyöt ovat torstaista 15.6. alkaen kesäkuun loppuun nähtävänä Art Pispalassa.

-----------------------------------
Kuten huomaatte:

Tarja Halosen alastonkuva ja alastonkuvat väitteet ovat valtionsyyttäjä mika illmanin tarkoitushakuista fantasiaa tarkoituksenaan vain ja ainoastaan leimata Seppo Lehto vankeusrangaistuksen arvoiseksi rikolliseksi. Valtionsyyttäjä mika illman syyllistyy rajuun ja tarkoitushakuiseen virkatehtäviensä rikkomiseen jättäessään huomiotta tosiasiat leimauspyrkimyksissään


Ohessa linkki + alla artikkeli Tarja Halonen taiteessa aiheesta tarkemmin:

http://209.85.129.132/search?q=cache:btkihvkKZ0AJ:www.mansetori.fi/vanha_mansetori/mansetori.uta.fi/media/juttu/index716e.html%3Fid%3D3214+http://mansemedia.uta.fi/media/juttu/%3Fid%3D3214&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a
----------------------

Kouvolassa sensuroitu Halos-näyttely esillä Art Pispalassa

6.6.2006 - Hannu T. Sepponen - Pispala
Taiteilija Johannes Heinosen Halos-aiheisen, satiirisen taidenäyttelyn työt ovat torstaista 15.6. alkaen kesäkuun loppuun nähtävänä Art Pispalassa.

kuvaaja: Hannu T. Sepponen

Viime tipassa peruutettu Kouvolan näyttely nostatti melkoisen kohun. Sensurointitoimien perusteluksi Kouvolan kulttuurisihteeri Aija Matero on sanonut, että työt edustavat huonoa makua. Nyt pispalalaisilla ja kaikilla tamperelaisilla on tilaisuus ottaa asiaan itse kantaa. Myös Pispalan Taidetalona tunnettu Art Pispala sijaitsee osoitteessa Pispalan valtatie 13.
Pispalassa nuoruuttaan asunut, nykyisin nokialainen Heinonen kertoo, että Kouvolan näyttely sovittiin jo vuosi sitten. Näyttelyasiapaperit allekirjoitettiin loppuvuodesta. Kouvolan seudun kuntien vuoden vaihteessa julkaistussa näyttelykalenterissa näyttely oli myös mainittu ja kalenterissa oli julkaistu yksi Halos-kuvista.
Näyttely oli määrä avataan tiistaina 6.6. Puhelinsoitto jolla näyttely peruttiin tuli 17.5. Kulttuurisihteeri Matero kertoi syyksi ´huonon maun´. Julkisuudelle antamissaan lausunnoissa Matero rinnastaa tapauksen Muhammed-pilakuvista syntyneeseen kohuun (IS 2.6.2006)
Heinoselle Matero kertoi myös, että Kouvolan seudulla asuu niin konservatiivista yleisöä, ettei kulttuuritoimella ole resursseja käsitellä luvassa olevaa kritiikin ja yleisöpalautteen määrää. Tavallisesti esillä on ollut kuulemma maisematöitä ja kukkamaalauksia.
Heinonen kertoo lähettäneensä itse painattamiaan näyttelyjulisteita Kouvolaan. Julisteessa on Halonen Äiti Aurinkoisena. Pari päivää myöhemmin Matero sitten soitti.


kuvaaja: Hannu T. Sepponen

Heinonen käsittelee osassa tuotantoaan satiirisesti erilaisia valtaan liittyviä ilmiöitä. Hänen tuotantoaan esiteltiin Pispalalaisen numerossa 2/2005. Tuolloin taiteilija kertoi tulevista näyttelyistä mm. Kouvolassa ja Kuusankoskella. Marraskuussa avattavaa Kuusankosken näyttelyä ei ole ainakaan toistaiseksi peruttu, ja näyttely mitä todennäköisimmin pidetään.
Mielenkiintoista asiassa on, että Kouvola on eräs maan ´kokoomuslaisimpia´ paikkakuntia, kun taas Kuusankoski on eräs valtakunnan ´sosialidemokraattisimmista´ paikkakunnista. Poliittisista intohimoista tuskin siis voi olla kyse. Taiteen kentällä rintamalinjoja on monesti muutenkin vaikea määritellä.
Kouvolan kulttuurisihteeri on ilmoittanut palauttavansa Heinoselle näyttelytilan vuokran 100 euroa sekä korvauksena painatuskustannuksista 30 euroa. Vuoden verran valmistellun näyttelyn perumisesta ei ole luvattu muita korvauksia.
Näyttelyn perumisen uutisoi ensimmäisenä joensuulainen Sirmakka -lehden nettisivusto. Nyt jupakkaa on käsitelty mm. Aamulehdessä (6.6.), Ilta-Sanomissa ja Kouvolan Sanomissa. Tiistaina 13.6. lisää on luvassa mm. illan Ajankohtaisessa Kakkosessa.
Heinosen tuotannossa otetaan satiirin keinoin kantaa poliittisen ja muun vallankäytön ilmiöihin. Hän suuntaan satiirisen kritiikkinsä ehkä eniten vallan liehittelyyn. Tuossa tarkoituksessa Heinonen ei kaihda myöskään riisua valtaa alastomaksi, aivan sananmukaisesti. Hän soveltaa jo sadusta tuttua lapsen kysymystä.
Vaatteiden, vallan alastomaksi riisumisen teema on aiheellinen näkökulma tänäkin päivänä. Muun muassa juuri presidentti Halosen ensimmäisten linnanjuhlien yhteydessä käytiin paljon keskustelua Euran viikinkityyppisen vallasnaisen kansallispuvusta. Arveltiin millaisia viestejä valitusta puvusta oli luettavissa.
Vallan liehittelyä on ilmennyt kautta aikojen. Monet muistavat Kekkosen perässähiihtelijät, jotka käyttäytyivät usein paavillisemmin kuin paavi itse. Kouvolan tapauksessa kyse saattaa olla jopa edellä hiihtelystä.
Julkisuuden mukaan presidentin kanslia ei millään ole vaikuttanut eikä ota kantaa taidenäyttelyjupakkaan. Melkoista olisikin, jos asiaan olisi vaikutettu tai se myönnettäisiin.
Tiedämme nyt kuitenkin, että ainakin kouvolalaisten kulttuurin portinvartijoiden mukaan sananvapautta saa käyttää vain ´hyvällä maulla´. Tulee älytä löytää sisäinen itsesensorinsa - tai sen tekevät muut.
Art Pispalan näyttely on avoinna arkisin ja sunnuntaisin 11-18 sekä lauantaisin 11-15.



-----------------------
Yhteenveto: Turun hovioikeudessa 26-27.5.2009 valtionsyyttäjä mika illmanin harhaisia väittämiä ja poliittisesti tarkoitushakuisia leimaavia panetteluita Seppo Lehtoa kohtaan
-----------------

Paluu blogin alkuun:

http://tarja-halonen-alasti.blogspot.com/

---------------------------


ABOUT ME

My photo
Turun hovioikeudessa 26-27.5.2009: Tutkikaamme ennenkuin hutkimme toisin kuin valtionsyyttäjä Mika Illman ja lehtineekerit: "Krp tutkii valtiojohtoon kohdistuneita kunnianloukkauksia internetissä Julkaistu 29.9.2006 19:43 Keskusrikospoliisi tutkii valtion ylimpään johtoon kohdistunut kunnianloukkaus-rikoksia internetissä. Epäiltynä on tamperelainen yksityishenkilö Seppo Lehto kertoo Nelosen uutiset. Epäillyt rikosnimikkeet ovat törkeä kunnianloukkaus, kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Tutkintapyynnön asiassa ovat tehneet valtakunnansyyttäjänvirasto, vähemmistövaltuutetun tsto. Myös presidentti Tarja Halonen on tietoinen krp:n tutkinnasta ja mahdollisesta asianomistaja-asemasta jutussa. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mielestä jutun selvittäminen on tarpeen, jotta internetin loukkaaville kirjoituksille ja kuville löytyy jokin raja. Pääministeriin krp oli yhteydessä keväällä. Viranomaisten toive oli, että Vanhanen antaisi suostumuksensa nimen käyttöön tutkinnassa. "Tällä on yleisempää merkitystä, ei niinkään henkilööni liittyen. Olen kertonut että olen siihen valmis", Vanhanen sanoi Nelosen uutisille. Helsingin Sanomat"


---------------------------------------------

No comments:

Post a Comment